http://www.massagetherapie-eenheid.nl/flat/images/logoarea-massagetherapie-eenheid.png
Massagetechnieken

Holistic pulsing door middel van een pulserend, wiegend ritme wordt het hele lichaam in beweging gezet. Je zou het kunnen zien als een steentje dat in stilstaand water wordt gegooid: de kringen worden steeds groter en gaan steeds verder uitdijen. Omdat je lichaam ook grotendeels uit water bestaat kun je bewust waarnemen waar het wel en niet stroomt en daarmee ervaren wat je lichaam te vertellen heeft. Deze massage wordt over de kleding heen gegeven.

Polariteitsmassage is een energetische massage gebaseerd op het aanraken en laten voelen van de zeven energie-centra in het lichaam (chakra's) met bijbehorende thema's en eventuele blokkades.

Klassieke massage kan zowel een stimulerende als sederende werking hebben, zorgt voor betere circulatie van bloed en lymfe, heeft invloed op inwendige organen en regelsystemen. Via het behandelen van 'pijnpunten' (triggerpoints) wordt de afvoer van afvalstoffen bevorderd en treedt een gevoel van 'opluchting' op.

Haptische massage legt de nadruk op het bewust voelen van je lichaam. Een langzame aanraking nodigt je uit om te ervaren wat er nu bij je speelt en in diep contact te komen met je lijf.

Voetreflexzone massage werd al 5000 jaar geleden in het Verre Oosten toegepast. Het uitgangspunt is een relatie tussen bepaalde punten op voetzolen en corresponderende organen. Door deze punten te stimuleren worden de uiteinden van zenuwbanen en energiebanen geraakt, wat een gunstig effect teweeg kan brengen voor alle systemen in het lichaam.

Bindweefsel massage zorgt voor een betere doorbloeding en afvoer van afvalstoffen. Ook worden bepaalde stoffen (zoals histamine en acetylcholine) aangemaakt die een tonus regulerende en pijnstillende werking hebben. Via onderhuids bindweefsel worden ook onderliggende structuren (zoals organen en botten) gestimuleerd. Je voelt letterlijk wat zich “onderhuids” afspeelt.

Zwangerschapsmassage (in een zijligging) is een weldaad voor moeder en kind. Schouders, rug, bekken en benen worden met aandacht gemasseerd wat leidt tot een diepere ontspanning en een betere vocht regulatie.

Bij Hot-Stone massage wordt gebruik gemaakt van aangenaam voorverwarmde lava-stenen. Warmte en langzame bewegingen zorgen voor een diepe ontspanning, weldadig gevoel en soepele spieren. Het is een koesterende manier om je lichaam te ervaren in zijn geheel.

Stoelmassage is een effectieve en korte massage die over de kleding heen gegeven wordt, en kan worden uitgevoerd op locatie. Vaak merkt men pas hoe gespannen de spieren zijn, als er klachten ontstaan zoals hoofdpijn of een muisarm. Door je (preventief) te laten masseren wordt je bewust van je (werk)houding en zou je je eventuele lichamelijke ongemakken vóór kunnen zijn of ze te minderen. Uit onderzoek blijkt dat stoelmassage bijdraagt aan een afname van arbeidsgerelateerde klachten in ernst en aantal.

© Copyright 2004-2018 - Eenheid massagetherapie
This site is designed and powered by yvedesign